Fonanta Muzikale Projecten
Dirigenten


Dirigenten


Fonanta staat onder leiding van dirigenten Myra van de Jagt (rechts op de foto) en Alice Roes (links op de foto). Myra en Alice leerden elkaar kennen tijdens hun studie koordirectie aan de Hogeschool IDE en werkten al eerder samen als dirigenten van een vrouwenprojectkoor in Ede. In 2010 richtten zij Fonanta Muzikale Projecten op.


Myra van der Jagt

Myra van der Jagt studeerde schoolmuziek van muziektherapie aan het conservatorium in Enschede. Sinds haar afstuderen is zij werkzaam geweest als vakleerkracht muziek op verschillende scholen en is zij verbonden geweest aan muziekschool “de Hoogste Noot”, waar zij zang- en gitaarles gaf. Momenteel werkt zij twee dagen per week op een ZMLK school voor kinderen met een visuele handicap en een dag op een basisschool in Ede.

In 1995 begon Myra als dirigent van Popkoor For Tune en als muzikaal leider van diverse musicalprojecten. Momenteel dirigeert zij het gemengd koor In Between uit Ede en het Bachensemble Arnhem. Met dit laatst genoemde ensemble voert zij vier keer per jaar een Bachcantate uit. Voor Bespreek het Samen, het vormingsprogramma van de Samen op Weg-kerken in Ede, leidt zij verschillende projecten rond Bachcantates en passiewerken. Zo stonden de Stabat Maters van Rheinberger en Jenkins, The Crucifixion van Stainer en het Requiem van Fauré al eens op het programma. 

Om zich verder te bekwamen in het dirigentschap deed zij de afgelopen jaren twee maal de Kurt Thomas cursus waar zij lessen volgde bij Ger Vos, Hans Leenders, Gilles Michels, Wilma te Wolde, Jos van Veldhoven, Rob Vermeulen en vele anderen. In juni 2013 heeft Myra haar bachelor diploma koordirectie behaald aan de Hogeschool IDE bij Joop Schets.

Voor meer informatie: www.doremyra.com


Alice Roes

Alice volgde privélessen koordirectielessen, de theorieopleiding klassieke muziek aan de Schumann Akademie afgerond en voltooide haar bachelor Koordirectie bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE. Daarnaast volgde zij verschillende cursussen koordirectie, waaronder twee keer de Kurt Thomas cursus, waarbij zij lessen volgde bij onder andere Ger Vos, Rob Vermeulen, Louis Buskens en Klaas Stok. Ook nam zij deel aan masterclasses over recitatieven en aria's onder leiding van Jan Stulen en Joop Schets.

Sinds 1997 dirigeert Alice verschillende vrouwenkoren en vocale ensembles. Naast Fonanta is Alice is dirigent van Vocaal Ensemble Novafonie in Breda, Vrouwenkoor Mevrouw de Vries uit Amersfoort en het Aalsmeers Vrouwenensemble Davanti. In 2014 plaatste Alice met Davanti zich rechtstreeks in de finale van het Nederlands Koorfestival en werd Davanti gevraagd deel te nemen aan het Internationaal Koorfestival Tonen2000. Davanti eindigde hier als beste Nederlandse koor. 

Naast de genoemde koren leidt Alice regelmatig zangavonden voor vrouwen in de regio Utrecht. 

Voor meer informatie: www.aliceroes.nl.